Worley pobjednica veleslaloma u Mariboru

Na oproštaju Tine Maze

Worley pobjednica veleslaloma u Mariboru

Francuska skijašica Tessa Worley pobjednica je današnjeg veleslaloma u Mariboru.

Worley je slavila zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, a njeno vrijeme je na kraju bilo 2:16:96. Iza sebe je ostavila Italijanku Sofiju Goggiju koja je zaostala 16 stotinki, dok je treće mjesto pripalo švicarskoj skijašici Lari Gut.

Kao četvrta na kraju je završila Amerikanka Mikaela Shifrrin koja je bila vodeća nakon prve vožnje, ali je na posljednjim kapijama druge vožnje izgubila svu prednost.

Treba spomenuti i to da se danas od aktivnog bavljenja ovim sportom i to pred domaćom publikom oprostila Slovenka Tina Maze koja se pred sami cilj zaustavila i pozdravila sa publikom.

Vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa je još uvijek Shiffrin, dok su iza nje Lara Gut i Tessa Worley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti