Vlhova slavila u Aspenu

Posljednji slalom sezone

Vlhova slavila u Aspenu

Slovačka skijašica Petra Vlhova slavila je na posljednjem slalomu sezone voženom u Aspenu.

Ona je ostvarila vrijeme 1:32.00, što je za 24 stotinke bilo brže od Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja je ranije obezbijedila veliki kristalni globus, prvi u karijeri.

Treća je bila Šveđanka Frida Hansdotter sa ukupnim vremenom 1:32.35.

Kada je u pitanju ukupan poredak, Shiffrin ima 1603 boda, Slovenka Ilka Štuhec je druga sa 1325 bodova, dok je treća Sofia Goggia iz Italije (1117).

Mlada Amerikanka je već ranije osvojila mali kristalni globus u slalomu, a sezonu je završila sa ukupno 840 bodova. Slijede Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova (565) i Švajcarkinja Wendy Holdener (455).

U Aspenu se danas završava sezona, a na programu je trka veleslaloma. U ovoj disciplini vodeća je Francuskinja Tessa Worley (640), dok je drugoplasirana Mikaela Shiffrin (560).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi