Tragedija za Tandea, Stoch pobjednik Novogdišnje turneje

Četiri skakaonice

Tragedija za Tandea, Stoch pobjednik Novogdišnje turneje

E. Škorić

U Bischofshofenu je pala zavjesta na 65. Novogodišnju turneju Četiri skakaonice u skijaškim skokovima.

Poljak Kamil Stoch pobjednik je Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima koja je danas okončana u Bischofshofenu.

Kao lider u današnje natjecanje ušao je Norvežanin Daniel-Andre Tande, koji je slavio u Garmischu i Innsbrucku, ali imao je razočaravajući skok u drugoj seriji. Tande je zbog bočnog udara vjetra uspio da skoči samo 117 metara i nije uspio danas doći na pobjedničko postolje.

Stoch je skokovima od 134.5 i 138.5 metara sakupio 289.2 boda i završio je danas na prvom mjestu, a to mu je donijelo trofej Četiri skakaonice.

Austrijanac Michael Hayboeck je imao sjajno izdanje, te je osvojio drugo mjesto sa 283.3 boda. Prvi put je skakao 130.5 metara, a onda u drugoj seriji čak 142 metra i to mu je omogućilo sjajno drugo mjesto. Treći je bio Poljak Piotr Zyla sa 283.3 boda (131 i 137 metara). 

U ukupnom poretku, Stoch je dakle završio prvi sa 997.8 bodova, Zyla drugi, a Tande tek treći. Četvrti je u ukupnom poretku Poljak Maciej Kot. U svjetskom kupu Domen Prevc je lider sa 646 bodova, slijedi Tande sa 637 bodova, a Stoch je sada treći sa 633 bodova. Stefan Kraft je sa 510 na četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi