Stoch u Wisli potvrdio sjajnu formu

Nova pobjeda poljskog skakača

Stoch u Wisli potvrdio sjajnu formu

Poljski ski skakač Kamil Stoch ostvario je danas novu pobjedu u okviru Svjetskog kupa i to na domaćoj skakaonici u Wisli.

Pobjednik Novogodišnje turneje Četiri skakaonice danas je potvrdio sjajnu formu i učvrstio prednost u poretku Svjetskog kupa.

On je slavio ispred navećeg ovosezonskog konkurenta, Norvežanina Andre Daniel Tandea te ispred Slovenca Domena Prevca. Stoch je na kraju imao 271,1 bodova, dok je Tande imao 270,5. Kao četvrti završio je Austrijanac Štefan Kraft, dok je peti bio Maciej Kot iz Poljske.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Stoch je vodeći, a drugoplasirani Tande za njim zaostaje 66 bodova, dok je trećeplasirani Domen Prevc sa 82 boda manje od lidera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi