Štefan Kraft najbolji u Obersdorfu

Počela turneja Četiri skakaonice

Štefan Kraft najbolji u Obersdorfu

Austrijski skakač Štefan Kraft slavio je na otvaranju 65. izdanja Četiri skakaonice u njemačkom Obersdorfu.

Iako su glavni favoriti bila vraća Prevc, na kraju nijedan od njih nije uspio da se domogne ni pobjedničkog postolja.

Austrijanac Kraft je bio najbolji sa skokovima od 139 i 134,5 metara i 308 bodova, a iza njega je na drugom mjestu završio Kamil Stoch iz Poljske sa skokovima od 137 i 135 metara i 305,2 boda. Na trećem mjestu završio je Michael Haybock iz Austrije, dok je četvrti bio Daniel Andre Rande iz Norveške. 

Najbolji od braće Prevc bio je Cene koji je završio osmi, dok je Peter završio dva mjesta ispod njega. Najveći favorit danas bio je vodeći u ukupnom poretku Domen Prevc, ali pritisak je bio očito prevelik za ovog 17-godišnjaka koji je na kraju završio tek na 26. mjestu.

Nastavak turneje bit će održan u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu 1. januara od 14.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi