Senzacionalna pobjeda Aernija u kombinaciji
Foto: EPA

Luca Aerni svjetski prvak

Senzacionalna pobjeda Aernija u kombinaciji

M. Šljivak

Švicarac Luca Aerni novi je svjetski prvak u kombinaciji. Ovaj 23-godišnjak je na Svjetskom prvenstvu u St.Moritzu napravio pravu senzaciju te je osvojio naslov najboljeg.

Sjajno je odradio obje vožnje Aerni. Na kraju je s ukupnim vremenom od 2:26.33 došao do zlatne medalje tik ispred velikog favorita Marcela Hirschera iz Austrije koji je zaostao samo jednu stotinku za pobjednikom (2:26.34).

Švicarci su danas slavili i bronzu koju je osvojio Mauro Caviezel. On je iza sunarodnjaka ostao šest stotinki i morao se zadovoljiti trećom pozicijom, što je i za njega veliki uspjeh.

Prokleststvo četvrtog mjesta osjetio je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde koji je utrku završio s vremenom 2:26.73.

Aerniju je ova pobjeda prva u karijeri i njome je postao svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije