Rangersi savladali Montreal Canadiense
Foto: EPA

Pittsburgh propustio priliku da završi seriju

Rangersi savladali Montreal Canadiense

Pobjede u četvrtim utakmicama prve runde play-offa NHL lige su upisali New York Rangersi i Columbus Blue Jacketsi.

New York Rangersi su uspjeli poravnati play-off seriju na 2:2, nakon pobjede nad Montreal Canadiensima rezultatom 2:1.

Susret u Medison Square Gardenu su bolje otvorili domaćini, koji stižu do vodstva u 12. minuti prve trećine.

Mitchell, ipak, pogađa pred sami kraj prvog dijela za izjednačenje Canadiensa.

Rangersi u petoj minuti druge trećine stižu do novog pogotka i vodstva. Ispostaviće se da je gol koji je Nash postigao za 2:1 biti dovoljan za pobjedu domaće ekipe u ovom susretu.

Pittsburgh Penguinsi su u zanimljivom meču propustili riješiti pitanje pobjednika serije. U tome su ih spriječili igrači Blue Jacketsa pobjedom od 5:4, kojom su smanjili rezultat serije na 3:1 u korist Penguinsa.

Columbus je odlično počeo, golovima Johnsona i Andersona u prvoj, te Nutivaara u drugoj trećini došli su do velike prednosti, ipak nakon toga Penguinsi, do kraja drugog dijela, uspjevaju smanjiti na 3:2.

Novi gol za Columbus postiže nakon pola minute igre u trećem dijelu Karlsson, dok na drugoj strani uzvraća Kuhnhackl. Pogodak za 5:3 bio je djelo Jennera, a Penguinsi su pokušali odgovoriti golom Guentzela 28 sekundi prije kraja susreta, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena da pokušaju doći do izjednačenja.

Penguinsi će novu priliku za pobjedu i prolaz u narednu rundu play-offa imati 20. aprila na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi