Predatorsi nakon produžetka savladali Duckse
Foto: EPA

Nashville slavio u prvoj utakmici finala Zapada

Predatorsi nakon produžetka savladali Duckse

Nashville Predatorsi su, nakon produžetaka, pobijedili Anaheim Duckse u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Gosti iz Anaheima su bolje ušli u utakmicu i poveli u šestoj minuti prve trećine golom Jakoba Silfverberga, međutim ni Predatorsima nije trebalo dugo da odgovore, pa preko Forsberga izjednačuju u 13. minuti prve dionice.

Drugu trećinu Predatorsi počinju odlično. Watson nakon nešto manje od tri minute igre pogađa, uz dosta sreće nako što je pak zakačio Samija Vatanena, za prednost domaćina 2:1, što je i bio rezultat drugog dijela.

Ipak, Hampus Lindholm donosi Ducksima poravnanje  u osmoj minuti zadnje trećine. Pošto do kraja regularnog dijela nije bilo promjena rezultata otišlo se u produžetke.

U 10. minuti produžetka James Neal pogađa za veliko slavlje Predatorsa i pobjedu koja je donijela ekipi iz Nashvillea prednost na otvaranju serije od 1-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije