Penguinsi slavili protiv Predatorsa u prvoj utakmici
Foto: EPA

Finale NHL lige

Penguinsi slavili protiv Predatorsa u prvoj utakmici

Pittsburgh Penguinsi su u prvoj utakmici velikog finala Stanley Cup-a u svojoj PPG Paints Areni uspjeli savladati Nashville Predatorse rezultatom 5:3 i tako ostvariti početnu prednost u seriji.

Penguinsi su odlično počeli i odigrali zaista odličnu prvu trećinu. Nakon prvog perioda Penguinsi su već imali prednost od 3:0, a pogađali su Malkin u 16. minuti, Sheary minutu kasnije i Bonino 15-ak sekundi prije odlaska na pauzu.

Nakon fantastičnog prvog dijela, Penguinsi ipak posustaju u drugoj trećini, te dozvoljavaju Nashvilleu da se potpuno vrati u utakmicu.

Prvo u devetoj minuti drugog perioda pogađa Ellis, da bi u trećem periodu pogodio Sissons u 11. minuti, a zatim u 14. i Gaudreau za poravnanje rezultata na 3:3.

Ipak, Penguinsi ostaju pribrani i vrlo brzo, u 17. minuti Guentzel pogađa za novo vodstvo domaćina, da bi Nick Bonino minutu prije kraja pogodio nebranjen gol Predatorsa i potvrdio pobjedu, uprkos činjenici da je njegova ekipa uputila samo 12 šuteva na gol Predatorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi