Osamnaestogodišnjaku 30 dana zatvora zbog napada na sudiju
Foto: Screenshot

Cole Trevor Crane priznao krivicu

Osamnaestogodišnjaku 30 dana zatvora zbog napada na sudiju

Mladi kanadski hokejaš iz P.E.I. lige je u martu ove godine napao sudiju. Cole Trevor Crane je tom prilikom nekoliko puta udario sudiju u lice i povrijedio mu usnu. A sada je zbog ovog incidenta 18-godišnji Crane kažnjen sa 30 dana zatvora.

Craneovi Sherwood Falconsi su 26. marta igrali finale P.E.I. Midget lige protiv North River Flamesa, a mladi Crane je prvobitno pokušao biti dobročinitelj. Ovaj mladi hokejaš je prvo pokušao rastaviti tuču između drugih igrača na ledu, ali ga je sudija zbog njegove umješanosti u taj incident odlučio izvesti iz igre.

Sudija je Cranea uhvatio za dres i pokušao udaljiti sa terena, ali se tinejdžeru to, očigledno, nije svidjelo pa je svoj bijes odlučio iskaliti na sudiji Williamu McDougallu.

Ovaj mladi hokejaš se izjasnio krivim za napad na sudiju, a zbog ovog incidenta je osuđen na 30 dana zatvora i 18 mjeseci uslovne kazne.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi