Održan Europa Snowboard CUP 2017

Na planini Bjelašnici

Održan Europa Snowboard CUP 2017

O. Lekić

Na Olimpijskoj planini Bjelašnici, na lokaciji Štinji Do, tokom vikenda zavsene su FIS intrernacionalne trke pod nazivom Europa Kup 2017 u organizacij Snowboard kluba Freestyle.

Radi se o šestom po redu takmičenju Snowboard Europa Cup Sarajevo, koji još od 2010. godine uspješno organizuju Freestyle Team i Ski Savez BiH. U ovom dvodnevnom takmičenju učestvovalo je  50 takmičara iz Italije, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Slovenije, Australije, Srbije i Makedonije Bugarske te Bosne i Hercegovine. 

Za ove vidove sporta postoji velika zainteresovanost u regiji. Samo takmičenje je centralni događaj skijaške sezone na Bjelašnici, a ujedno je i jedini Europa Cup u BiH. 

Ovo takmičenje je međunarodnog karaktera najvišeg ranga u sportovima na snijegu u BiH. Na takmičenju prema pravlima FIS-a sude međunarodne sudije i međunarodni tehnički delegati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi