Novi poraz Chicaga, nova pobjeda Anaheima
Foto: EPA

Sve sinoćnje utakmice NHL play-offa otišle u produžetke

Novi poraz Chicaga, nova pobjeda Anaheima

I preostale dvije utakmice sinoćnjeg programa NHL play-offa riješene su nakon produžetaka. Nashville Predatorsi su u svojoj Bridgestone Areni savladali Chicago Blackhawkse rezultatom 3:2, i tako došli do vodstva od 3:0 u seriji. Anaheim Ducksi su, sa druge strane, u gostima savladali Calgary Flamese, u odličnom meču, sa 5:4, te takođe došli do prednosti u seriji od 3:0 u pobjedama.

Nashville se protiv Chicaga u posljednjoj trećini vratio iz deficita od dva pogotka. Blackhawksi su u drugom periodu postigli dva gola preko Kanea i Rasmussena, da bi u trećem periodu Predatorsi anulirali njihovu prednost, pa se otišlo u produžetke.

Pobjedu je Predatorsima donio Fiala pogotkom u 17. minuti produžetka.

Calgary Flamesi su u prvoj trećini poveli sa 2:0, ali je u 15. minuti Ritchie smanjio njihovo vodstvo. U drugom dijelu ponovo ista situacija, Calgary postiže dva gola, a Anaheim jedan za ukupni rezultat 4:2 poslije dvije odigrane trećine.

Ducksi ipak u trećoj trećini stižu do izjednačenja, a pobjedu im u pordužetku donosi Perry nakon jedne i pol odigrane minute u nadoknadi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi