Nikada ranije nije vidio snijeg, a došao na SP

Komedija na stazi u Lahtiju

Nikada ranije nije vidio snijeg, a došao na SP

M. Šljivak

Adrian Solano iz Venecuele napravio je nešto što nikad niko ranije nije učinio.

Ovaj momak je došao na Svjetsko prvenstvo u cross countryju koje se održava u finskom Lahtiju, a da ranije uopšte nije vidio snijeg. To je na stazi bilo očigledno, jer je nesretni Solano pri svakom pokušaju da stane na skije, pao.

Nikako nije uspijevao da se snađe na snijegu. Iako je volje i želje imao, konstantno je padao, ali to ga nije demotivisalo. Na kraju je uspio da se domogne cilja. Zaostatak je očekivano bio ogroman i za prvim je kasnio čak 38 minuta.

Interesantno je to da je prije Svjetskog prvenstva Solano pokušao da uđe u Švedsku kako bi obavio pripreme pred Svjetsko prvenstvo u Finskoj, ali su ga deportovali odmah po ulasku u državu, jer su smatrali da se radi o ilegalnom imigrantu.

Scene iz Lahtija jesu komične, ali ovaj hrabri momak je ipak osvojio srca svih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi