NHL: Washington izjednačio protiv Toronta

Osmina finala play-offa NHL lige

NHL: Washington izjednačio protiv Toronta

D. Rakanović

Hokejaši Washington Capitalsa pobijedili su Toronto Maple Leafs na gostovanju sa 5:4 i tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2. 

Gosti su odličnom igrom u prvoj trećini došli do tri gola prednosti. U trećoj minuti je prvi pogodak za Washington postigao Oshie, da bi samo nešto više od minut kasnije Ovechkin povećao prednost na 2:0. Ipak, Toronto nakon samo 45 sekundi smanjuje zaostatak pogotkom Hymana. Washington do kraja prvog perioda postiže još dva pogotka, a strijelac je bio Wilson u 14. i 16. minutu za 4:1. 

U drugoj trećini Toronto uspijeva da smanji prednost Washingtona pogotkom Van Riemsdyka (4:2). U posljednjem periodu vidjelo se dosta uzbuđenja, Toronto je u 12. minutu pogotkom Matthewsa došao na samo pogodak zaostatka (4:3), ali samo minut kasnije Washington postiže pogodak preko Oshiea za 5:3. Do kraja meča, Toronto je uspio postići još jedan pogodak. Strijelac je bio Bozak u posljednjim trenucima utakmice. 

Ottawa Senatorsi savladali su u gostima Boston Bruinse sa 1:0 i tako poveli sa 3:1 u seriji.

Strijelac jedinog pogotka bio je Ryan u šestoj minuti posljednjeg perioda utakmice. 

Boston se tako našao u izuzetno nezavidnoj situaciji, s obzirom da se nikada u istoriji nisu uspjeli vratiti kada su gubili sa 1:3. Imaju najgori učinak u taktvim slučajevima 0:22 u NHL ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi