Nashville u finalu Zapada, Edmunton razbio Duckse

Edmunton izborio majstoricu

Nashville u finalu Zapada, Edmunton razbio Duckse

D. Rakanović

Hokejaši Nashville Predatorsa na domaćem terenu savladali su St. Louis Bluese sa 3:1 i plasirali se u finale Zapadne konferencije nakon što su slavili sa 4:2 u seriji.

St. Louis je bolje ušao u meč i već nakon dvije minute poveo preko Stastnyja. Nashville je došao do izjednačenja u prvoj minuti druge trećine pogotkom Josija. Nashville je u posljednjem periodu došao do potpunog preokreta. Johansen je u četvrtoj minuti postigao pogodak za 2:1. St. Louis do kraja utakmice pokušavao doći do izjednačenja, ali im to nije uspijevalo. Gosti su pokušali i sa igrom bez golmana, ali u posljednjoj minuti stiže kazna, jer Jarnkrok pogađa na prazan gol za konačnih 3:1.

Edmunton Oilersi deklasirali su Anaheim Duckse sa 7:1 i stigli do izjednačenja u seriji (3:3). 

Oilersi su pred svojom publikom slavili ubjedljivu pobjedu, a već nakon prvog perioda imali su velikih pet golova prednosti. 

Draisaitl je otvorio utakmicu sa dva pogotka u trećoj i osmoj minuti. U devetoj minuti Kassian povećava vodstvo Edmuntona na 3:0. Do kraja prvog perioda Letestu postiže dva pogotka u 12. i 19. minuti. Na otvaranju druge trećine Slepyshev povećava prednost Oilersa na 6:0. Anaheim uspijeva u devetoj minuti preko Rakella postići utješni pogodak. Edmunton do kraja perioda uspijeva povećati prednost. Draisaitl je u 16. minuti postigao svoj treći pogodak i postavio konačan rezultat (7:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti