Myhrer pobjednik posljednjeg slaloma sezone

Šveđanin slavio ispred Neureuthera i Matta

Myhrer pobjednik posljednjeg slaloma sezone

Trkom slaloma za muškarce u Aspenu je završeno ovosezonsko izdanje Svjetskog kupa.

Pobjednik današnjeg takmičenja je Šveđanin Andre Myhrer (1:27.97), koji je slavio ispred Nijemca Felixa Neureuthera (1:28.11) i Michaela Matta iz Austrije (1:28.12).

Ukupni pobjednik Svjetskog kupa i osvajač malih kristalnih globusa u slalomu i veleslalomu, Austrijanac Marcel Hirscher, zauzeo je četvrto mjesto sa ukupnim vremenom 1:28.29.

Podsjetimo, mali kristalni globus u superveleslalomu pripao je Norvežaninu Kjetilu Jansrudu, u spustu je najbolji bio Italijan Peter Fill, a u alpskoj kombinaciji Alexis Pinturault iz Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi