Lindsey Vonn niže rekorde

Amerikanka ne staje

Lindsey Vonn niže rekorde

Lindsey Vonn danas je osvojila bronzanu medalju u spustu na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Trofejna američka skijašica uspjela je nakon mnogobrojnih problema sa povredama doći do pobjedničkog postolja, ostvarivši tako nekoliko značajnih dostignuća.

Sa 32 godine i 117 dana postala je najstarija nositeljka medalje na svjetskim prvenstvima i izjednačila rekord Teda Ligetyja osvojivši sedmu medalju na svjetskim prvenstvima za Ameriku.

Takođe, Vonnova je prva Amerikanka koja je osvajala medalje na pet svjetskih prvenstava.

"Nije loše za jednu staru damu", rekla je Vonnova kroz smijeh.

"Ovo je bila jedna teška sezona. Veoma sam zadovoljna medaljom. Sada imam sve tri svjetske medalje u spustu što je simpatično. Kad se sve sabere, ovo je bio odličan nastup", dodala je ona.

Vonnova je četvorostruka osvajačica Svjetskog kupa, a u svojim vitrinama ima i dvije medalje sa Olimpijskih igara, zlato i bronzu iz Vancouvera (spust, superveleslalom). 

U karijeri je zabilježila 77 pobjeda u Svjetskom kupu i 127 plasmana na pobjedničko postolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi