Ducksi nakon produžetaka došli do 2:2

Polufinale NHL lige

Ducksi nakon produžetaka došli do 2:2

D. Rakanović

Anaheim Ducksi noćas su na gostovanju savladali Nashville Predatorse sa 3:2 nakon produžetaka i izjednačili rezultat u seriji na 2:2. 

Junak utakmice bio je Nate Thompson koji je postigao odlučujući pogodak u 11. minutu produžetka. 

Gosti su odlično otvorili utakicu i poveli pogotkom Rakella u 12. minuti prvog perioda. Ducksi su povećali vodstvo preko Ritchiea u 11. minuti druge trećine. U posljednjem periodu Predatorsi kreću na sve ili ništa i u 14. minuti preko Subbana smanjuju zaostatak. Nashville je u posljednjim minutama bacio sve karte na napad i igrao bez golmana. Rizik im se na kraju isplatio, jer je u posljednjem minutu Forsberg postigao izjednačujući pogodak. 

U produžetku ipak Anaheim uspijeva doći do pobjede, a strijelac odlučujućeg gola bio je Thompson u 11. minuti. 

Serija se sada vraća u Anaheim, a peta utakmica se igra u subotu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti