Capitalsi i Senatorsi prošli u narednu rundu play-offa
Foto: EPA

Boston i Toronto se oprostili od NHL play-offa

Capitalsi i Senatorsi prošli u narednu rundu play-offa

Washington Capitalsi su u gostima savladali Toronto Maple Leafse nakon produžetaka rezultatom 2:1 i na taj način pobjedili u play-off seriji. Nešto ranije isto je uspjelo Ottawa Senatorsima koji su savladali Boston Bruinse.

Capitalsi su u tvrdoj utakmici ipak uspjeli slaviti pobjedu koja je bila dovoljna da ih odvede u sljedeću rundu play-offa.

Prve dvije trećine nisu donijele pogotke, da bi u osmoj minuti zadnjeg perioda Matthews donio prednost Toronto. Ipak, Capitalsi preko Johanssona stižu do izjednačenja sedam minuta prije kraja utakmice, a u sedmoj minuti produžeka isti igrač pogađa za pobjedu i veliko slavlje gostiju iz Washingtona. Konačni rezultat serije je 4:2 za Capitalse.

Sinoć su drugu rundu play-offa izborili i Ottawa Senatorsi koji su savladali, takođe nakon produžetaka, Boston Bruinse sa 3:2, te su na taj način dobili i seriju sa ukupnih 4:2 u pobjedama.

Bruinsi su poveli golom Stafforda u 19. minuti prve trećine, da bi Senatorsi golovima Ryana i Turrisa došli do rezultatskog preokreta u drugom periodu.

Boston ipak stiže do izjednačenja  na samom početku treće trećine, pa se nakon isteka regularnog toka utakmice otišlo u produžetke. 

U produžecima se bolje snalaze Senatorsi, koji golom MacArtura dolaze do odlučujuće pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi