Sjajna atmosfera na Bilinom Polju

Više od 6000 gledatelja aplauzom ispratilo igrače s terena

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Sarajeva večeras su na Bilinom Polju pred više od 6000 gledatelja odigrali derbi 2. kola Premijer lige BiH. 

Gosti s Koševa nakon 16 godina rezultatom 0:2 slavili su u Zenici, te su prekinuli neugodnu tradiciju. Domaćini su u prva dva kola zabilježili poraze, te im sigurno slijedi borba za opstanak i u ovoj sezoni.

Utakmice Čelika i Sarajeva na Bilinom Polju uvijek su privlačile veliki broj gledatelja, tako je bilo i večeras u Zenici. U sjajnoj atmosferi koju su priredili domaći, ali i gostujući navijači mogli su svi uživati. Uz sitnu pirotehniku, koja je ovaj put izostala u većem obimu, na terenu i van njega nije bilo nikakvih incidenata. "Robijaši" i "Horde Zla" tokom cijele utakmice davali su veliku podršku svojim ljubimcima. Na kraju više razloga za slavlje imali su gosti iz Sarajeva, koji tri boda nose kući.

Ipak najbolji trenutak utakmice desio se nakon što je glavni sudija odsvirao kraj utakmice, cijeli stadion aplaudirao je igračima Čelika i Sarajeva, što je svakako potez za pohvalu. Nakon toga igrači Sarajeva su otišli na sjevernu stranu kod svojih navijača, dok su igrači Čelika otišli pred južnu stranu da pozdrave svoje pristalice. Iako su domaćini izgubili ipak su dobili aplauz svojih navijača.

Prvo kolo u Banja Luci kada je bilo 6000 gledatelja, te večeras u Zenici, kada je bilo i veći broj navijača na tribinama vraćaju nam nadu za bolje. Nadamo se da će i u narednim kolima posjeta na stadionima biti visoka, a to svakako zavisi i od termina utakmica, podsjetimo da su utakmice u Banja Luci prošlo kolo i večeras u Zenici igrale se u noćnom terminu tako da su svi mogli uživati, a odziv je za naše prilike bio sjajan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti