Uhapšena petorica navijača Željezničara

Sukob s policijom

Uhapšena petorica navijača Željezničara

O. Lekić

Petorica navijača FK Željezničar uhapšena su nakon sukoba s policijom tokom 110. gradskog derbija.

Grupa navijača FK Željezničar je fizički napala policijske službenike MUP-a KS, dok su osiguravali utakmicu koja se jučer igrala na stadionu Grbavica. Tom prilikom policajci inicijala I.H. i M.H. su zadobili lakše povrede konstatovane na KUM-KCU Sarajevo, kao i navijači M.A., M.E. i K.A. 

Kako prenosi Fena, petorica navijača su prema izvještaju MUP-a KS uhapšena u 19.20 sati od strane policijskih službenika Druge PU-PS Novo Sarajevo. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišeni M. A. (1983), P. I.  (1996), M. E. (1997.), K. A. (1984) i P. E. (1978.).

Navijači su predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi