UEFA ne prašta: Partizan se smiješi nezapamćena kazna

Zbog navijačkih ispada

UEFA ne prašta: Partizan se smiješi nezapamćena kazna

Fudbalski klub Partizan će biti drastično kažnjen zbog ispada navijača na utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Budućnosti, javljaju mediji iz regiona.

Navijači Partizana su tokom većeg dijela utakmice skandirali haškom optuženiku Ratku Mladiću, vrijeđali goste iz Podgorice uzvicima "Šiptari", te spominjali Kosovo, što se nije dopalo UEFA-i koja je odlučila reagovati.

Mediji u Srbiji su objavili da je Disciplinska komisija donijela prijedlog o kazni u iznosu od 100.000 eura i jednoj utakmici bez prisustva navijača, što bi bila kazna kakvu ne pamte u ovom beogradskom klubu.

Iako ova kazna nije zvanično donesena, iz Partizana su već najavili da će uložiti žalbu uz nadu da bi je UEFA mogla odobriti.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za Partizan bi ovo bio veliki udarac pred utakmice playoffa Lige prvaka ili Evropske lige, zavisi kako završi revanš protiv Olympiakosa u Pireju (prvi meč 0:2). 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi