...tišina kaže više nego što poruče zlotvori

Šutnjom odgovorili na besmislenu provokaciju

...tišina kaže više nego što poruče zlotvori

S. Mlaćo

Počeo je meč drugog pretkola Evropske lige između Željezničara i švedskog AIK-a, a za sada je početnih 0:0.

 Prepuna Grbavica dočekala je Šveđane, a navijači Željezničara smješteni na južnoj tribini još jednom su se prisjetili Srebrenice, odnosno genocida koji se desio u tom bh. gradu. 

Na paroli koju su podigli pisalo je: "Kad heroj zašuti, a zulumčar progovori, tad tišina kaže više nego što poruče zlotvori".

"Kad  ti je živog drugih draži od srca što u prsima ti kuca, kad staneš za grad i domovinu svoju, tad zauvijek ostaneš heroj što volio je plavu boju", poručili su Manijaci, prisjetivši se Dževad Begića Đilde, svog nekadašnjeg vođe koji je poginuo 11. jula 1992. godine braneći Sarajevo i BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije