Stigli su žestoki momci i odmah napravili frku

Neredi u Napulju

Stigli su žestoki momci i odmah napravili frku

E. Škorić

Od 20:45 sati Napoli i Feyenoord igraju svoj meč Lige prvaka, no uvertira su neredi.

Domaći su zabranili ulazak navijačima iz Holandije, koji su prije dvije godine napravili haos u Rimu kada su gostovali Romi. 

Ipak, unatoč zabrani u Napulj je došlo oko hiljadu navijača Feyenoorda, ali su odmah po dolasku napali policiju koja je bila smještena u parkiranom automobilu. 

Počeli su bježati, stiglo je pojačanje za policijske snage, pa su ubrzo uhvaćena trojica mladića iz Rotterdama i privedena su uz optužbu da su napali policajce.

Kako bi uspjeli da uđu na stadion, većina Holanđanina glumi Belgijance, nosi dresove Driesa Mertensa i tako pokušava da se ugura na San Paolo stadion. Ostaje da vidimo kako će se situacija kasnije odvijati, no moglo bi ponovo doći do nereda u Napulju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenordoovi navijači poznati su po huliganstvu, ali ni Napolitanci nisu baš za pohvalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi