Foto: EPA

Oko 200 povrijeđenih u Torinu

Ogroman broj povrijeđenih nakon eksplozije u Torinu

M. Šljivak

Veliki broj navijača Juventusa okupio se večeras na trgu San Carlo u Torinu kako bi ispratio finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

Neposredno nakon trećeg gola Real Madrida nastao je opći haos među navijačima. Dvije eksplozije čule su se među navijačima, koji su prestravljeni stvorili ogromni stampedu.

Srećom, smrtno stradalih nije bilo, ali je od 20.000 ljudi na trgu, njih oko 200 pretrpilo lakše povrede koje su nastale zbog padova prilikom stampeda. Također, iz Italije stižu informacije da su dvije osobe teže povrijeđene.

Krvavi navijači Stare dame su ubrzo prebačeni u bolnicu, a paniku je izazvao čovjek za vatrometom, koji je zbog nestručnog rukovanja izazvao eksploziju.

Naravno, na evropskim ulicama je i dalje veliki strah od terorističkih napada na što su navijači Juventusa i posumnjali nakon eksplozija koje su se desile.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi