Navijačima Chelseaja počelo suđenje zbog rasizma

Zbog incidenta u metrou

Navijačima Chelseaja počelo suđenje zbog rasizma

Četvorici navijača Chelseaja danas je u Parizu počelo suđenje zbog rasističkog incidenta na stanici metroa u francuskoj prijestolnici prije skoro dvije godine.

Uoči utakmice Chelseaja i PSG-a, grupa navijača Chelseaja je u februaru 2015. godine spriječila tamnoputog navijača PSG-a da uđe u metro uzvikivajući: "Mi smo rasisti, volimo to".

Tamnoputi navijač po imenu Souleymane Sylla istakao je da mu je drago zbog početka suđenja, te da vjeruje da će pravda biti zadovoljena.

Snimak iz pariškog metroa obišao je i zgrozio cijeli svijet, a ostaje da se vidi kakvu će kaznu dobiti pristalice londonskog kluba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi