Navijači hrvatskih klubova se ujedinili u nevolji

Navijači Hajduka gase požare, u pomoć im stižu i ostali

Navijači hrvatskih klubova se ujedinili u nevolji

O. Lekić

Širom Hrvatske požari bukte. Dalmacija i Split su u plamenu, a vatra je došla do splitskih predgrađa.

Kako javljaju hrvatski mediji, malobrojni i umorni vatrogasci cijelo popodne mole za pomoć. Pridružila im se vojska i kanadari, ali ni to nije dovoljno. 

I dok okolina Splita je pod vatrom, Torcida se dobrovoljno prijavila da pomogne vatrogascima u gašenju požara. 

Zapovjednik na požarištu je oko 18 sati dogovorio sa navijalima da će se još pričekati sa njihovim slanjem u akciju, ali kako se situacija na terenu pogoršala, Torcida je oko 20 sati svojim članovima izdala novo saopštenje. 

''Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split'', navodi se u saopštenju Torcide. 

Nedugo nakon objave, navijači su se okupili u velikom broju. Torcida je nabavila nekoliko autobusa i nekoliko kombija. Četiri stotine navijača čeka vatrogasna vozila da ih pokupe i odvedu na požarište.  

Oko 22 sata navijači Dinama popularni Bad Blue Boysi objavili su na jednom od Facebook profila da kreću na put prema Dalmaciji kako bi pomogli u gašenju požara. 

"Bad Blue Boysi dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara koji haraju Dalmacijom...spominju se i još neka imena navijačkih skupina. Ova dva rivala su zajedno pomogla i u poplavama u Slavoniji! Prije svega HRVATSKA! Zajedno smo jači! Ajmo svi zajedno, kao i '90-tih. Bit će vremena za rivalstvo kada sve prođe!! Nema predaje!! Samo Hrvatska!!", navodi se u poruci navijača Dinama. 

Nedugo nakon toga svoju pomoć su ponudili navijači Cibalije koji su na svom Facebook profilu objavili: 

"Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu u stanju PRIPRAVNOSTI. Ako bude potrebno zbog pogoršanja stanja na terenu sljedećih dana, spremni smo se staviti na raspolaganje nadležnim institucijama. Svi zainteresirani će u tom slučaju biti obavješteni o daljnim koracima. DALMACIJA JE BRANILA SLAVONIJU, SLAVONIJA DALMACIJU!", napisali su u poruci.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti