Navijač Spartaka: Napali su nas Albanci, a ne Grobari

Okršaj u Beogradu

Navijač Spartaka: Napali su nas Albanci, a ne Grobari

E. Škorić

U noći sa subote na nedjelju desio se obračun u centru Beograda.

Trojica navijača Spartaka iz Moskve povrijeđena su protekle večeri, nakon utakmice Spartaka i Crvene zvezde.

Prve informacije govorile su da su vinovnici ovog incidenta navijači Partizana, popularni Grobari, ali jedan od navijača iz Rusije demantuje priču i tvrdi da su Albanci povrijeđili trojicu Spartakovih navijača.

"Juče posle fudbalskog praznika u prelepom Beogradu između prijateljskih i bratskih timova, Fudbalskog kluba Crvena zvezda i Fudbalskog kluba Spartak iz Moskve, napadnuta su tri ruska navijača moskovskog kluba. Jedan je teško ranjen, a dvojica su zadobila ubodne rane. Napad se desio u jednoj od najljepših ulica prijestolnice Srbije, Kralja Milana, koja se nalazi deset minuta hoda od centra grada i ulice Zeleni Venac. U toj ulici je i spomenik Ruskom caru Nikolaju drugom. Ovaj napad je djelo albanskih bandita.  Momci izdržite! Srbi i Rusi braća zauvijek! Kosovo je Srbija", napisao je Vadim, navijač ruskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi