MUP SBK: Spriječen sukob navijača Željezničara i Borca

U blizini Donjeg Vakufa

MUP SBK: Spriječen sukob navijača Željezničara i Borca

Danas su odigrane utakmice šesnaestine finala Kupa BiH, Željezničar je gostovao u Jajcu gdje je savladao Metalleghe, dok je Borac u Vitezu bio bolji od FK Vitez.

Nakon odigravanja utakmica navijači Željezničara su krenuli prema Sarajevu, dok su navijači Borca krenuli prema Banjaluci.

Upravo prilikom povratka s utakmica, dvije navijačke grupe su se srele na putu između Jajca i Donjeg Vakufa. Određeni dio navijača, iz obje grupe, se želio fizički obračunati, ali je brzom intervencijom policije spriječen veći sukob.

"Ne bismo rekli da je došlo do sukoba, jeste da su se dvije navijačke grupe srele, ali je njihov sukob pravovremeno spriječen", istakli su iz operativnog centra MUP-a SBK.

Iako postoje glasine da je određeni broj navijača uhapšen, iz MUP-a SBK takvu informaciju nisu potvrdili, ali ni demantovali.

Podsjetimo, do obračuna između navijača ova dva kluba je dolazilo i u prošlosti, a kao jedan od najžešćih izdvaja se onaj iz 2013. godine, kada je došlo do velike tuče Manijaka i Lešinara u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa. Tom prilikom je veliki broj navijača bio lišen slobode, dok su neki zadobili i teže povrede.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi