Mažić bio prisiljen prekinuti utakmicu Partizana i Vojvodine

Pokazao autoritet

Mažić bio prisiljen prekinuti utakmicu Partizana i Vojvodine

Na današnjoj utakmici Partizana i Vojvodine došlo je do kraćeg prekida.

Domaći navijači su pogrdnim pjesmama vrijeđali goste iz Novog Sada, što Milorad Mažić nije želio tolerisati.

Najbolji srbijanski sudac je pokazao autoritet i prekinuo utakmicu dok se uvredljiva pjesma ne prestane pjevati, a na kraju je mogao intervenisati i kapiten crno-bijelih Saša Ilić koji je zamolio navijače da stanu.

Nakon što su se navijači Partizana smirili, utakmica je nastavljena ali je i Mažić dobio uvredljive poruke sa tribina, sa kojih se moglo čuti "Mažiću, ustašo".

Inače, tekst sporne Partizanove pjesme glasi ovako: "Uz Partizan odrast'o k'o ja, za Vojvodinu sada navija, pi*ka najveća, duša prodana, pola Mađar pola ustaša", a ona je godinama neizostavna u navijačkom repertoaru Grobara kada njihov tim igra sa Vojvodinom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za razliku od mnogih drugih sudaca, Milorad Mažić takve stvari kažnjava, a valjda zato i jeste najpoznatiji i najuvaženiji srbijanski arbitar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi