Kako izgleda tuča jednog navijača i 20 specijalaca?

Neredi u Ukrajini

Kako izgleda tuča jednog navijača i 20 specijalaca?

Nevjerovatni navijački neredi izbili su na jučerašnjoj utakmici 1/16 finala Kupa Ukrajine.

Nekada respektabilni ukrajinskli klub Karpaty iznenađujuće je ispao iz ovog takmičenja od niželigaša Ivano-Frankivska, a isfrustrirani navijači kluba iz Lavova napravili su opšti haos na stadionu.

Huligani Karpatyja najprije su u teren bacili veliki broj baklji, a onda se velika grupa spustila na atletsku stazu i počela divljati na terenu. Utakmicu je osiguravao veliki broj specijalaca, koji su formirali kordon i krenuli rastjerivati sve koji su bili na terenu.

Dok se velika većina huligana brzo razbježala i počela vraćati na tribinu, jedan se odlučio junačiti i krenuti sam prema grupi od otprilike dvadesetak dobro opremljenih specijalaca, koji su baš u tom momentu krenuli u kontranapad.

Policajci su brutalno prebili navijača, koji nije odustajao čak ni kada je nekako uspio da se podigne na noge. Međutim, u tom trenutku je stigla druga grupa specijalaca koji su samo nastavili tamo gdje su stale njihove kolege.

Na kraju je isprebijani navijač nekako uspio spasiti živu glavu, a u tome mu je umnogome pomogao jedan od čelnika Karpata koji ga je vratio na tribinu.

Na priloženom snimku možete vidjeti kako su izgledali veliki neredi u Ukrajini, a trenutak kada navijač sam kreće u obračun sa policijom nalazi se na 1:30 videa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi