HNS vlastite navijače prijavio kineskoj policiji

Nesvakidašnje vijesti

HNS vlastite navijače prijavio kineskoj policiji

Nesvakidašnje vijesti stižu nam iz susjedne Hrvatske, čija je reprezentacija prije nekoliko dana nastupila na China Cupu.

Selekciju Hrvatske je u Kini bodrila manja grupa navijača, a dvojica su imala vrlo neprijatno iskustvo i to zahvaljujući vodstvu Hrvatskog Nogometnog Saveza.

Naime, kako navode hrvatski mediji, HNS je prijavio dvojicu navijača kineskoj policiji koji su nakon utakmice sa Kinom morali u policijsku stanicu.

“Igračima svaka čast. Iznenadili su se kad su nas vidjeli, došli su nas pozdraviti i baciti dresove. Ali, šta reći za HNS? Huškaju policiju na navijače iz Hrvatske zbog prekriženog Mamića – šta uopšte reći na to?”, rekao je jedan od navijača Hrvatske koji je želio ostati anoniman.

Kako prenosi Telesport, dvojica spomenutih navijača su držala transparent na kojem se nalazi prekriženi lik Zdravka Mamića, a kineska policija je kao razlog njihovog hapšenja navela da se radi o "opasnim političkim porukama", tačnije transparentima.

Iz HNS-a su to naveli kineskoj policiji, pa su dva navijača njihove selekcije bili prisiljeni otići u pritvor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi