Grafiti u Beogradu kakve nismo navikli gledati

Navijači Zvezde i Partizana složni

Grafiti u Beogradu kakve nismo navikli gledati

Posljednjih godina smo svjedoci brojnih nemilih scena na sportskim borilištima širom Balkana. 

Navijači su nesigurni na utakmicama, kako u našoj, tako i u zemljama regiona. U Srbiji je nekoliko mladih života izgubljeno zbog navijačkih nereda proteklih godina, ali navijači Crvene Zvezde i Partizana su na jedan veoma lijep način pokazali kako se može i sarađivati, odnosno suosjećati sa drugim. 

Oni su na zidu jednih stepenica na Adi u Beogradu ispisali dva grafita, jedan u znak sjećanja na navijača Zvezde Marka Ivkovića, a drugi u znak sjećanja na navijača Partizana Ivana Perovića.

Marko Ivković, poznatiji kao Jagoda preminuo je prije tri godine kada ga je u Istanbulu ubio navijač Galatasarayja, dok je Petrović ubijen iz vatrenog oružja u napadu rivalske frakcije Grobara.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Grobi živi" i "Jagoda živiš", ispisano je na grafitima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi