FA osudio ponašanje navijača Engleske

Pjevali uvredljive pjesme

FA osudio ponašanje navijača Engleske

Fudbalski savez Engleske (FA) oštro je osudio ponašanje svojih navijača na sinoćnjoj prijateljskoj utakmici protiv Njemačke u Dortmundu.

Osim što su navijači Engleske izviždali himnu domaće selekcije, tokom utakmice su pjevali uvredljive pjesme koje upućuju na Drugi svjetski rat.

"FA je pozvao navijače da pokažu poštovanje i da ne pjevaju pjesme koje bi mogle biti uvredljive za druge. Oni koji se tako ponašaju ne predstavljaju većinu navijača Engleske. To nisu vrijednosti kojim težimo kao fudbalska nacija", rekao je predsjednik FA Greg Clarke.

Kako navode britanski mediji, FA je zatražio snimke ponašanja svojih navijača kako bi utvrdio ko su pojedinci zaduženi za incidente. Nakon što se otkriju njihovi identiteti, bit će im zabranjeno da prisustvuju utakmicama.

Podsjetimo, Njemačka je u prijateljskoj utakmici savladala Englesku sa 1:0 golom Lukasa Podolskog koji se sinoć oprostio od reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi