Foto: ultras-tifo.net

Na meču 2. Bundeslige

Čudesni navijači Dresdena i zastava sa ljiljanima

M. Šljivak

Navijači Dynama iz Dresdena poznati su kao jedni od najodanijih svom timu.

Iako njihov tim ne pruža bajne partije na terenu, oni su uvijek velika podrška s tribina, a tako je bilo i prethodnog vikenda.

Dynamo je gostovao u Karlsruheru. Oko 6.000 navijača gostiju je okupirali stadion, a dodatne karte su dobili zbog bojkota domaćih navijača.

I sve je gorilo. Potpuno obučeni u vojne uniforme došli su na stadion gdje su pružali gromoglasnu podršku svom timu.

Na tribinama se pojavila i zastava Bosne i Hercegovine s ljiljanima, koji su ovi navijači vjerovatno dobili u saradnjama s navijačima Sarajeva.

Poznato je da je navijačka grupa Horde zla u izuzetnim odnosima sa Dresdenovim ultrasima, pa nije ni čudo što je zastava sa ljiljanima dio koreografije ovog tima,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti