Wimbledon: Olivo prvi protivnik Damiru Džumhuru

Počinje Wimbledon

Wimbledon: Olivo prvi protivnik Damiru Džumhuru

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur igrat će protiv Renza Olive u prvom kolu Wimbledona.

Treći Grand Slam sezone počinje u ponedjeljak, a Džumhur će na startu odmjeriti snage s Olivom, Argentince koji zauzima 87. mjesto na ATP listi i koji ove godine ima omjer od pet pobjeda i 12 poraza.

U karijeri nije osvajao ATP titulu, a najbolji ranking imao je 2009. godine, kada je bio 78. na svijetu. Možemo reći da je Damir imao dosta sreće u žrijebu, pa bi to trebao da iskoristi.

Dosad su igrali njih dvojica asmo jednom i to u Dominikanskoj Republici prije dviej godine i tada je Damir slavio prvi set, a onda mu je Olivo predao meč.

U drugom kolu Džumhura u slučaju prolaza čeka pobjednik meča Ivo Karlović - Aljaz Bedene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi