Willams ubjedljiva protiv Tig, kraj za Keys

WTA turnir Miami

Willams ubjedljiva protiv Tig, kraj za Keys

D. Rakanović

Američka teniserka Venus Willams plasirala se u osminu finala WTA turnira u Miamiju, nakon što je večeras ubjedljivo savladala Rumunku Patriciju Mariju Tig u dva seta (6:3, 6:0).

Tig je ušla bolje u meč, uzela brejk u trećem gemu, ali Williams već u narednom gemu pravi ribrejk, da bi do kraja seta Amerikanka uspjela oduzeti još jedan servis Rumunki u osmom gemu, a svoj servis je ljubomorno čuvala za 6:3 u prvom setu. U drugom setu, Williams pokazuje demonstraciju sile, te ne prepušta Rumunki niti jedan gem, za ubjedljivih 6:0. 

U osmini finala Williams će igrati protiv sedme igračice svijeta Svetlane Kuznetsove, koja je danas u dva seta savladala Towwnsend (6:4, 6:2). 

Iznenađenje večerašnjeg programa u Miamiju napravila je Lara Arruabarrena koja je u dva seta (7:5, 7:5) savladala devetu igračicu svijeta Madison Keys. Ona će u osmini finala za protivnicu imati Johannu Kontu.

Plasman u osminu finala obezbjedila je i Samantha Stosur koja je u tri seta savladala Shaui Peng (4:6, 6:3, 7:5) nakon dva i po sata igre. Ona će u osmini finala igrati protiv pobjednice duela Simone Halep i Anett Kontaveit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi