US Open: Džumhur u 1. kolu protiv Tomića

Odlučeno žrijebom u New Yorku

US Open: Džumhur u 1. kolu protiv Tomića

Damir Džumhur u 1. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone - US Opena igrat će protiv Bernarda Tomića. 

Današnjim žrijebom u New Yorku je odlučeno da će se najbolji bh. teniser u 1. kolu sastati sa 19. igračem svijeta Australcem Bernardom Tomićem, s kojim je također prošle godine igrao na otvaranju US Opena kada je izgubio sa 3:1.

Džumhur će, u slučaju da pobijedi tenisera bh. porijekla, u drugom kolu igrati sa pobjednikom meča između Dodiga (Hrvatska) i Marchenka (Ukrajina).

U muškoj konkurenciji Novak Đoković, koji brani naslov u New Yorku, će igrati protiv Jirzyja Janowicza iz Poljske, dok je u ženskom dijelu žrijeb Amerikanki Sereni Williams dodijelio Ruskinju Ekatarinu Makarovu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi