Argentinac "ispao iz takta"

Trenutak ludila Del Potra na meču s Džumhurom

M. Šljivak

Argentinac Juan Martin Del Potro uspio je nakon dva i po sata velike borbe da savlada najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura na turniru u Delray Beachu.

Naš teniser je pružio zaista sjajan otpor favorizovanom Argentincu, koji je imao česte krize u igru tokom ovog meča.

Džumhur je to koristio koliko je mogao, ali na kraju nažalost nije uspio da dođe do trijumfa.

Često je Del Potro tokom meča bio ljut na samog sebe nakon loše odigranih poena. Zanimljiv trenutak kamera je uhvatila u samom finišu prvog seta. Zbog slabije igre odlučio je da sam sebe udari reketom u glavi, a srećom prošao je bez povreda.

Imao je potom argentinski teniser još nekoliko ispada, ali nažalost po Džumhura, na kraju mu se bijes isplatio i Del Potro je otišao u četvrtfinale turnira u Delray Beachu.

Naredni protivnik ovom teniseru je Amerikanac Sam Querey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi