Sve teniserke su protiv lijepe Maše

Šarapova smeta mnogima

Sve teniserke su protiv lijepe Maše

E. Škorić

Ruskinja Marija Šarapova (30) vratila se nakon supenzije i zaigrala na WTA turniru u Stuttgartu.

Šarapova je zbog dopinga bila suspendovana na 15 mjeseci, a sada je ponovo na terenima.

Neke teniserke smatraju da je varalica, a javno se oglasila Eugenie Bouchard.

"Ona je varalica, a prevaranti u sportu ne bi smjeli dobiti priliku da ponovo igraju. Ovo nije u redu. Nije pošteno prema drugim igračicama koje poštuju pravila i mislim da je WTA poslao pogrešnu poruku djeci i mladim teniserkama", rekla je Bouchard.

"Šarapova je sjajna igračica i nemam ništa protiv nje. Platila je za svoje pogreške i treba joj omogućiti povratak. Ali bez pozivnica za glavni turnir!", rekla je Roberta Vinci.

Mnogim teniserkama smeta isključivo što se Ruskinji šalje pozivnica u glavni žrijeb, a one smatraju da bi Šarapova trebala početi od nule i igrati kvalifikacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi