Skandal u Delray Beachu: Tomić namjerno izgubio meč?

Australac namjestio meč?

Skandal u Delray Beachu: Tomić namjerno izgubio meč?

M. Šljivak

Australijski teniser Bernard Tomić namjerno je izgubio meč protiv Stevea Darcisa na ATP turniru u Delray Beachu.

Kako navode svjetski mediji, sumnja se da je Australac hrvatskog porijekla namjestio ovaj meč, jer se nakon dobijenog prvog seta sa 6:3 u nastavku praktički vukao po terenu i namjerno je gubio poene.

Tomić je namjerno izbacivao lopte van terena. Čak je i publika shvatila da nešto nije u redu i nagradila ga je zvižducima sa tribina. Pojedini mediji tvrde da je Tomić namjestio meč, te traže da on bude žestoko kažnjen od strane ATP-a i ITF-a.

Australac je prvi set dobio sa 6:3, a zatim je počeo ludovati. Belgijanac je maksimalno koristio svaki njegov loš potez, pa je na kraju dobio naredna dva seta sa 6:1 i 6:4.

Ono što se moglo vidjeti na terenu u Delray Beachu je zaista sramotno. Ovo nije prvi put da Tomića optužuju za namještanje, te bi sada mogao biti žestoko kažnjen.

Ovako je izgledao sramni meč kojeg je australijski teniser odigrao protiv Darcisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi