Sjajni Del Potro 'okrenuo' Zvereva za četvrtfinale
Foto: EPA

ATP Šangaj

Sjajni Del Potro 'okrenuo' Zvereva za četvrtfinale

Argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju nakon što je danas slavio protiv Nijemca Alexandra Zvereva sa 2:1 u setovima (3:6, 7:6 i 6:4).

Del Potro se polako vraća u sami svjetski vrh, a to pokazuje i turnir u Šangaju te današnja pobjeda protiv četvrtog tenisera svijeta. 

Zverev je veoma dobro otvorio meč te je prvi set dobio rezultatom 6:3 nakon samo 26 minuta igre. Ipak, Del Potro je od tog trenutka zaigrao mnogo bolje pa je u drugom setu uspioo da slavi. Nakon što nije bilo nijednog brejka, otišlo se u taj brejk gdje se bolje snašao Argentinac koji je slavio sa 7:5 i izjednačio na 1:1.

Sjajno je Delpo odigrao i odlučujući set jer je napravio brejk u petom gejmu i poveo sa 3:2. Kanije je imao još nekoliko brejk prilika, ali je ipak morao sačekati svoj servis gejm kako bi dobio posljednji set sa 6:4. Meč je trajao sat i 56 minuta. 

Delpo će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Viktor Troicki-John Isner koji će na teren nešto kasnije u toku dana. Podsjetimo, u prvom današnjem meču Grigor Dimitrov je slavio protiv Sama Querreyja sa 2:0 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi