Shapovalov: Svako može imati  dobar dan, ja sam živi dokaz

Kanadski teniser

Shapovalov: Svako može imati dobar dan, ja sam živi dokaz

D. Rakanović

Kanadski teniser Denis Shapovalov je naglasio da vjeruje da može pobijediti svakoga u kvalifikacijama za US Open. 

Nedavno je na Mastersu u Montrealu Kanađanin stigao do polufinala, ali to nije bilo dovoljno da mu organizatori posljednjeg Grand Slama u sezoni uruče specijalu pozivnicu, pa će put od glavnog žrijeba US Opena tražiti kroz kvalifikacije. 

Kanađanin je nakon turnira u Montrealu napravio veliki napredak na ATP listi jer je sa 143. stigao do 67. pozicije. 

"Bila je to nevjerovatna sedmica, ali i dalje osjećam da sam isti momak kada sam bio i 140. na svijetu. Imam još mnogo da radim kako bih osigurao moju poziciju i kako bih se kretao naprijed", rekao je Shapovalov. 

"Trenutno imamo samopouzdanja i osjećam da imam šansi protiv bilo koga u kvalifikacijama. Ali isto tako, svako određenog dana može da igra veoma dobro. Pa ja sam živi dokaz toga. Neće biti lako, ali volim izazove. Imao sam jednu dobru sedmicu. Sada ponovo moram naporno da radim", poručio je Shapovalov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi