Pliskova i Wozniacki sigurne, kraj za Osaku i Errani

Australian Open

Pliskova i Wozniacki sigurne, kraj za Osaku i Errani

D. Vejo

Drugo kolo WTA Australien Opena donijelo je pregršt uzbuđenja na teniskim terenima.

Čehinja Karolina Pliskova bila je sigurna protiv Ruskinje Anne Blinkove rezultatom 2:0, po setovima je bilo 6:0 i 6:2, čime je obezbjedila plasman u narednu rundu takmičenja.

Plasman u treće kolo Australien Opena obezbjedila je i Dankinja Karolina Wozniacki koja je bila sigurna protiv takmičarke iz Hrvatske Donne Vekić rezultatom 2:0 (6:1 i 6:3).

Ruskinja Elena Vesnina lako je izašla na kraj sa takmičarkom iz Luksemburga Mandy Minellom koju se savladala sa 2:0 (6:3 i 6:3), dok je isti učinak imala i Slovakinja Cibulkova protiv Hseihove, gdje je slavila 2:0 (6:4 i 7:6).

Japanka Osaka poklekla je pred teniserkom iz Gibraltara Johannom Konteovom 0:2 (4:6 i 2:6), dok je Ostepanenko bila bolja od Kazahstanke Putintsevae rezultatom 2:0 (6:3 i 6:1).

Neizvejstan tenis viđen je na susretu Francuskinja Dodinove i Garcije. Slavila je Garcija rezultatom 1:2, a po setovima je bilo 7:6, 4:6 i 4:6.

Italijanka Erani predala je meč Ruskinji Makarovoj, dok se Brady namučila protiv Watsonove, a bilo je 2:1 (2:6, 7:6 i 10:8).

Strycova je bila sigurna protiv Petkovićeve rezultatom 2:0 (6:0 i 7:5), dok je duel dvije Amerikanke pripao Gibbsonovoj koja je savladala Falconi rezultatom 2:0 (6:4 i 6:1).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi