Novi trijumf Šarapove

WTA Stuttgart

Novi trijumf Šarapove

Ruska teniserka Marija Šarapova upisala je drugu vezanu pobjedu nakon isteka 15-mjesečne suspenzije zbog upotrebe meldonijuma.

Šarapova, koja je dobila specijalnu pozivnicu za učešće u Stuttgartu, danas je pobijedila sunarodnicu Ekaterinu Makarovu sa 2:0 u setovima (7:5, 6:1).

Ovim trijumfom Šarapova je ostvarila plasman u četvrtfinale turnira, a tamo će igrati protiv Estonke Anett Kontaveit, koja je juče iznenadila šestu igračicu svijeta, Španjolku Garbine Muguruzu.

U četvrtfinale Stuttgarta se plasirala i Letonka Anastasija Sevastova, savladavši favorizovanu Johannu Kontu iz Velike Britanije (6:3, 7:5).

Španska teniserka Carla Suarez-Navarro bila je bolja od Elene Vesnine iz Rusije (6:2, 6:4), dok je Njemica Laura Siegemund savladala Ruskinju Svetlanu Kuznetsovu (6:4, 6:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi