Novi skandal: Kako objasniti današnji potez Kyrgiosa?

Australac nastavlja da šokira

Novi skandal: Kako objasniti današnji potez Kyrgiosa?

Australski teniser Nick Kyrgios je danas napravio još jedan u nizu (nesportskih) poteza o kojim će se pričati.

Kyrgios je igrao sa Johnsonom u Šangaju, a nakon što je izgubio prvi set u tie-breaku odlučio je iz čista mira predati meč i napustiti teren.

Kada je završio prvi set, Kyrgios se samo zaputio prema mreži da se rukuje sa protivnikom, a zatim je pozdravio i suca te otišao u svlačionicu.

Tačan razlog Kyrgiosove predaje nije poznat, ali definitivno nije riječ ni o kakvoj povredi. Moguće da je Australac nečim bio izrevoltiran, ali niko ne zna šta se zapravo dešava u njegovoj glavi i sada se željno iščekuje izjava za medije.

U svakom slučaju, Kyrgiosov skandalozni potez je vrlo brzo naišao na brojne optužbe zaljubljenika u tenis, koji smatraju da je ovakvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo za jednog profesionalca koji se bavi "gospodskim sportom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije