Nakon Mahuta Šetkić sredio bahatog i brbljivog Australca

Nova velika pobjeda

Nakon Mahuta Šetkić sredio bahatog i brbljivog Australca

E. Škorić

Bh. teniser Aldin Šetkić ostvario je danas veliku pobjedu.

Šetkić je u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Antwerpu savladao Australca Bernarda Tomića.

Tomić je igrač koji je obećavao, potencijal koji nije iskorišten, prvenstveno zbog njegovog kontroverznog ponašanja, a tome najbolje svjedoči njegova izjava da "nemam motiva, tenis mi je dosadio".

Po jedan brejk napravili su obojica tenisera u prvom setu, a u taj-brejku je Šetkić bio bolji i imao je prednost od 1:0.

U šestom gemu drugog seta Šetkić pravi brejk, stiže do 4:2, ima i 40:15 u narednom gemu u kojem je servirao, no Tomić se spašava i uspijeva da se vrati u meč.

Ipak, Šetkić je pri vodstvu 6:5 stigao do novog brejka i plasirao se u glavni žrijeb turnira u Belgiji, a Tomića poslao kući.

ATP Antwerp, kvalifikacije, finale:

Šetkić - Tomić 7:6, 7:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti