Nadal: Sretan sam što pobjeđujem

Španski teniser igra veoma dobro

Nadal: Sretan sam što pobjeđujem

Španski teniser Rafael Nadal igra veoma dobro na početku Australian Opena, a danas je slavio protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa rezultatom 3:0 u setovima.

Nadal je nakon meča poručio da je veoma zadovoljan kako igra te da je sretan što pobjeđuje.

"Sretan sam što sam na turu, najvažnije za mene je da pobjeđujem jer kada želite igrati što više, onda morate pobjeđivati stalno. Znam da sam trenirao na visokom nivou i da sam sjajano radio. Svaki put kada izađem na teren imam šansu da povećam samopouzdanje. Sada imam novu šansu i sretan sam zbog toga", rekao je Nadal.

Španac u narednom kolu igra protiv Nijemca Zvereva, a Nadal poručuje da će to biti veoma težak i neizvjestan meč.

"Zverev je odličan teniser, jedan je od najboljih na svijetu u ovom trenutku. On će sigurno osvojiti Grand Slam u nastavku karijere i ima veliku šansu da bude broj 1. Znam da me čeka veoma težak meč i moram dati sve od sebe da bih pobijedio", rekao je Nadal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi