Nadal: Povratak na prvo mjesto je nešto nevjerovatno

Španski teniser se vraća na prvo mjesot na ATP listi

Nadal: Povratak na prvo mjesto je nešto nevjerovatno

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal je izjavio da povratak na prvo mjesto na ATP listi nešto nevjerovatno poslije svega što mu se dogodilo u posljednjih nekoliko godina. 

Nadal je u posljednjih nekoliko godina imao velikih problema sa povredama koje su ostavile trag na njegovom tijelu. ali je pored svega uspio ponovo zasjesti na prvu poziciju ATP liste.  

"To nije utješna nagrada, to je nešto nevjerovatno. Povratak na prvo mjesto, poslije svega kroz šta sam prošao u posljednjih nekoliko godina, zaista je nešto nevjerovatno. Stvarno sam sretan, to je za mene nevjerovatno dostignuće", rekao je Nadal.  

Španac je prošle noći poražen od Nicka Kyrrgiosa sa 6:2, 7:5 u četvrfinalu Mastersa u Cincinnatiju, ali i pored poraza će Nadal preuzeti prvo mjesto na ATP listi, prvi put od 2014. godine.

"Nema izgovora, nisam igrao dobro", rekao je Nadal. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi