Nadal "počistio" Donaldsona
Foto: EPA

ATP Šangaj, 2. kolo

Nadal "počistio" Donaldsona

M. Šljivak

Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Šangaju. Španac je danas lagano razbio Amerikanca Jareda Donaldsona sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:1.

Manje od sat vremena igre bilo je dovoljno Nadalu da dođe do pobjede. Donaldson nije imao nikakvog rješenja na zaista fantastičnu igru španskog tenisera koji je na kraju protivniku prepustio samo tri gema.

Naredni protivnik Nadalu je Italijan Fabio Fognini.

Od nastupa u Šangaju opostio se osmi igrač svijeta David Goffin. Njega je lagano s 2:0 pobijedio Gilles Simon i to po setovima 7:6 i 6:3.

Sam Querrey je sigurno savladao Francesa Tiafoea s 2:0 (6:3, 7:6), a dalje je prošao i Grigor Dimitrov, koji je nakon tri seta dobio Ryana Harrisona.

Aljaž Bedene je predao meč Alexu Zverevu nakon četiri gema.

ATP Šangaj, 2. kolo:

Dimitrov - Harrison 2:1 (3:6, 6:3, 7:6)

Simon - Goffin 2:0 (7:6, 6:3)

Quarrey - Tiafoe 2:0 (6:3, 7:6)

Nadal - Donaldson 2:0 (6:2, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi